Houten Vloeren

De kwaliteit en duurzaamheid van uw houten vloer hangen grotendeels samen met de manier waarop deze gelegd wordt. Bij een verkeerde plaatsing zal zelfs de mooiste houten vloer nog problemen gaan opleveren. Voor het leggen van een houten of parketvloer is uitgebreide vakkennis vereist en wordt speciaal gereedschap gebruikt. Bij Parketboerderij VBN hebben we beide in huis en kunnen we dus de vloer van uw dromen realiseren. Kiest u voor ons? Dan kiest u voor blijvende kwaliteit en een duurzame vloer!


Veel mogelijkheden
Waar het gaat om het leggen van een houten vloer zijn de mogelijkheden eindeloos. We kunnen een strakke moderne houten vloer voor u installeren, maar ook een authentieke houten vloer in een herkenbaar patroon. Onze specialisten leggen uw vloer bijvoorbeeld in:

  • Standaard gelegd (zwevend);
  • Vol verlijmd;
  • Visgraat patroon;
  • Hongaarse punt;
  • Duo plank;
  • Wisselende breedtes;
  • Lamelparket;

Daarbij kunt u afhankelijk van het type vloer kiezen tussen een zwevend gelegde of verlijmde vloer. Deze eerste is flexibeler en kunt u meenemen wanneer u gaat verhuizen. Een verlijmde vloer is daarentegen een goede warmtegeleider en dus geschikt voor vloeren met vloerverwarming en nog een paar grote voordelen welke wij u graag uitleggen.


Multifloor en Lamelparket

Multifloor en lamelparket is optisch niet te onderscheiden van een massief houten vloer. Het heeft echter wel een andere opbouw (duoplanken). Multifloor delen worden namelijk samengesteld uit twee lagen hout: een laag multiplex met daarbovenop een toplaag van hout en Lamelparketdelen uit 3 lagen hout. Het grote voordeel van deze samenstelling is dat deze vloeren minder zullen gaan werken als ze zijn gelegd dan bij massieve planken. Daarmee is dit vloertype ook geschikt om als houten vloer verlijmd te worden op een vloer met vloerverwarming.


Al 50 jaar een begrip in Noord Nederland

Parketboerderij VBN is al 50 jaar een begrip in Noord Nederland. Onze vloerspecialisten leveren al jaren vloeren van de hoogste kwaliteit en zijn een prettige gesprekspartner. We maken graag tijd voor u en zorgen ervoor dat u gedurende het hele proces weet waar u aan toe bent.

.


Een greep uit ons assortiment houten vloeren

Wij hebben een zeer breed assortiment aan houten vloeren voor u beschikbaar. In onze eigen showroom zijn meer dan 400 soorten houten vloeren en afwerkmogelijkheden te bekijken. Kom langs in Terwispel en wij laten de verschillende mogelijkheden en opties aan u zien.

Onder andere kunt u kiezen voor:

Robuste luxe eiken vloer van 300 mm breed

Deze brede eiken delen kunnen met diverse mogelijkheden worden afwerk, om een paar te noemen, tinten, roken, verouderen, half verouderen en nog veel meer opties. De afwerking van deze vloer kunt u “samen stellen” naar uw eigen wensen en voorkeuren. Deze extra brede vloer (300 mm) is voor mensen die voor een echte brede houtenvloer gaan. Extra brede houten delen worden steeds zeldzamer en zijn niet onbeperkt beschikbaar. U kunt de vloer zelf leggen, maar in de meesten gevallen word de keuze gemaakt om deze vloer te laten leggen door ons gespecialiseerde legbedrijf. Deze vloer kan zwevend worden gelegd, vol verlijmd, verlijmd in mes en groef of standaard zwevend worden gelegd.

.

.
Robuuste eiken vloer
Een stoere robuust eiken leefvloer van brede cottage delen eiken. Deze degelijke eiken vloer is voorzien van een micro velling waardoor deze makkelijk schoon te houden is. Eiken is de meest toegepaste houtsoort voor houten vloeren. Een eiken vloer is hard, duurzaam en verantwoord. In west Europa zijn we al meer dan 100 jaar bezig met duurzaam beleid wat betreft bosbouw. In ‘ver-weg’ landen wordt nog steeds illegaal gekapt. Wij werken zo duurzaam als mogelijk. De vloeren worden afgewerkt met producten die het milieu zo weinig mogelijk belasten. Bij normaal gebruik gaat deze vloer jaren mee..

.

.

.

Landhuisdelen, strak en elegant
Wengé is een houtsoort die bijna vergeten was door het beperkte aanbod en illegale houtkap. Deze vloer is op duurzame wijze geproduceerd van aangeplante bomen. Het beleid van de parketboerderij VBN is er zoveel mogelijk gericht op duurzaamheid en de oerbossen met rust te laten. Een elegante vloer van alle tijden en een vloer die het in elk interieur goed doet!

.

..

Contact

Heeft u vragen over onze houten vloeren? Of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Kom langs in onze showroom of neem dan contact met ons op. Onze specialisten staan voor u klaar!