Bamboe vloeren

Bamboe is een houtsoort die de laatste jaren steeds meer in opmars is gekomen. Feitelijk is Bamboe eigenlijk geen houtsoort, maar een snelgroeiende grassoort. Massief bamboe kenmerkt zich door een zeer grote hardheid. Deze is met 14.000 janka, dat is ongeveer 2 maal zo hard als eikenhout! De sfeer van een bamboevloer wordt bepaald door de kleur (caramel of naturel) waarin het te verkrijgen is en door het karakteristieke lijnenpatroon. Dit lijnenpatroon wordt bepaald door de wijze waarop de bamboestrips tegen elkaar geperst zijn.

.
Een Bamboe vloer is milieuvriendelijkheid

Het grote pluspunt is de milieuvriendelijkheid: bamboe is al na vijf jaar volgroeid en kan selectief worden geoogst. Vloerdelen en ook parketlamellen worden gefabriceerd uit meerdere lagen geperst bamboe. Bamboevloeren zijn sterk, hebben een zeer lange levensduur en kunnen ook worden toegepast in de meest intensief gebruikte ruimtes.

.
Bamboe is een natuurproduct

Alle bouwmaterialen ‘werken’ bij verschil in temperatuur en luchtvochtigheid. Ook stenen, beton, metaal, plastic, laminaat, pvc, metaal en noem maar op. Het is algemeen bekend dat Bamboe deze eigenschap ook heeft, maar minimaal. Bamboe staat bekend als een natuurproduct wat duurzaam is, het milieu niet belast dus Co2 neutraal is!

Bent u benieuwd welke bamboe vloer in uw interieur past? Of wilt u advies of informatie over de levering en het leggen van een Bamboe vloer? Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze Bamboevloeren experts.

Contact

Heeft u vragen over onze Bamboe vloeren? Of bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Kom langs in onze showroom of neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar!